top of page

do 01 apr

|

Online

Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking

De Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE) is een regeling voor de verstrekking van subsidie voor het lokaal en gezamenlijk opwekken van hernieuwbare elektriciteit.

Registratie gesloten
Zie andere evenementen
Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking
Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking

Tijd en locatie

01 apr 2021, 09:00 – 18:05

Online

Over het evenement

Bent u een energiecoöperatie of vereniging van eigenaars (VvE)? En  wilt u hernieuwbare elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of  waterkracht opwekken? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de  Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking. De regeling gaat 1 april  2021 open.

De Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking  (SCE) is een regeling voor de verstrekking van subsidie voor het lokaal  en gezamenlijk opwekken van hernieuwbare elektriciteit.

Vervanger fiscale regeling verlaagd tarief

De  Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking vervangt de fiscale  regeling verlaagd tarief (beter bekend als de postcoderoosregeling). Met  deze subsidieregeling worden energiecoöperaties en VvE's gestimuleerd  om in coöperatief verband in de eigen leefomgeving (afgebakend door een  postcoderoos) hernieuwbare elektriciteit door zonne-energie, windenergie  of waterkracht op te wekken. Zowel grootverbruikers- als  kleinverbruikersaansluitingen kunnen in aanmerking komen.

Duurzaamheid blijft hoog op de overheid-agenda staan. De CO2-uitstoot  van Nederland moet in 2030 49% lager zijn dan in 1990. En in 2050 95%.  Deze nieuwe subsidieregeling met als doelgroep de energiecoöperaties en  VvE’s draagt daaraan bij.

Hoe werkt de subsidie?

De SCE is een exploitatiesubsidie. Dat betekent dat wij de subsidie uitkeren in de vorm van een bedrag per geproduceerde kWh.

Elk  jaar stellen wij per type installatie basisbedragen vast. Het  basisbedrag is het bedrag per geproduceerde kWh, die nodig is om de  installatie rendabel te maken. Het basisbedrag van het jaar waarin u  aanvraagt, geldt voor de hele subsidieperiode van 15 jaar. U heeft dus  langdurige zekerheid over het rendement op de investering.

De  subsidie per kWh is het verschil tussen het basisbedrag en het  correctiebedrag. Het correctiebedrag is de marktprijs voor energie. Als  de energieprijs stijgt, ontvangt u minder subsidie en als de  energieprijs daalt, ontvangt u meer subsidie. De basisenergieprijs is de  ondergrens van het correctiebedrag. De geproduceerde energie moet door  CertiQ van certificaten (garanties van oorsprong GVO) voorzien zijn om  in aanmerking te komen voor subsidie.

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page