top of page
Zoeken

Doe mee met zonne-energie project “Buurtstroom Katwijk 1”

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2022

Persbericht: 24 februari 2022.

Op het dak van de Schietvereniging SVV heeft de gemeente, in het kader van de verduurzaming van de sportverenigingen, zonnepanelen geïnstalleerd voor het eigen elektra-verbruik van SVV. Achteraan op het dak komen de circa 600 zonnepanelen van Buurtstroom Katwijk 1. Van links naar rechts: Patrick Wijngaard Penningmeester KEC, Wethouder Adger van Helden Vastgoed Gemeente Katwijk, Jan Mimpen secretaris KEC, Wethouder Duurzaamheid Jacco Knape Gemeente Katwijk en Loek van Driel voorzitter KEC.

De Katwijkse Energie Coöperatie (KEC) start onder professionele begeleiding van bureau EE-care met de uitvoering van haar eerste coöperatieve zonne-energie project. Met dit project, genaamd “Buurtstroom Katwijk 1”, wordt een groep inwoners samen eigenaar van een installatie van zo’n 600 zonnepanelen. Deze panelen komen te liggen op het dak van het gebouw aan de Olympiaweg 1 te Katwijk, waar Schietvereniging SVV gevestigd is. De gemeente is eigenaar van het dak en verhuurt een gedeelte aan de coöperatie om dit mogelijk te maken. Op 16 februari j.l. is bij de notaris de huurovereenkomst met de gemeente Katwijk officieel getekend. De gemeente Katwijk werkt verder nauw samen met de KEC en ondersteunt dit burgerinitiatief.


Je kan nog mee doen met dit project als je in Katwijk woont binnen de postcodegebieden 2221 t/m 2225. Deelname doe je door te investeren in 2 tot 20 certificaten á € 250,- per stuk. Gedurende 15 jaar krijg je steeds een 1/15 deel van je investering terug plus een rente van minimaal 4 %. Aan het eind van de 15 jaar van het project krijg je, op basis van de restwaarde van de installatie, een bonusrente uitgekeerd.

Eind maart start de aanleg van de installatie en medio april wordt de eerste groene stroom opgewekt door de panelen.

Met installateur Expirion uit Hillegom hebben we een duurzaam type glas-glas zonnepaneel uitgezocht met een levensduur van wel 30 jaar en een hoog rendement. Het recyclen van de zonnepanelen is door middel van een recycle bijdrage geregeld.


Wil je nog mee doen dan moet je er snel bij zijn: www.katwijkec.nl

60 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


johannesmimpen
johannesmimpen
May 05, 2022

Mooi gezicht nu het dak vol ligt met deze glas-glas PV-panelen 😎

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page