top of page
Zoeken

Nieuwsbrief 22 Maart 2022

Goed nieuws over ons eerste zonne-energieproject Buurtstroom Katwijk 1:


Alle beschikbare certificaten zijn verkocht en voldaan door de coöperatie leden.

Er kunnen geen nieuwe leden meer inschrijven op het project Buurtstroom Katwijk 1.


De uitvoeringsfase is reeds begonnen. Zonnepanelen Installateur Expirion uit Hillegom, heeft met de het bestuur van de Katwijkse Energie Coöperatie en gemeente de details van de installatie afgestemd. Afgelopen week is de elektriciteitskabel geleverd voor de verbinding van het transformatorhuisje bij de Schietvereniging SVV met de zonnepanelen op het dak van SVV. Het eerst zichtbare onderdeel van de installatie is het graven van de sleuf. Dit is uitgevoerd op 15 maart. Daarna is op 16 maart de kabel erin gelegd, aangesloten op het transformatorhuisje en aangesloten op de nieuwe aansluitkast.


FotoPR: De sleuf voor de elektriciteitskabel.

De RVO heeft de ingediende ledenlijst goedgekeurd en dat betekent dat de SCE-subsidie voor dit project zeker is gesteld. Het contract voor de verkoop van de energie aan OM Nieuwe Energie is door het bestuur en Om Nieuwe Energie getekend. Hiermee is de weg vrijgemaakt om het project te realiseren en om de energie te kunnen gaan opwekken!


In de eerste week van april worden de zonnepanelen aangeleverd en zal het plaatsen van de panelen op het dak beginnen. Binnenkort hopen we bekend te kunnen maken wanneer de eerste groene zonnestroom geproduceerd gaat worden. We plannen tevens een feestelijke opening van ons eerste zonnedak waarvoor alle leden zullen worden uitgenodigd.

151 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page