top of page
Zoeken

Nieuwsbrief 3 Mei 2022

Het is zo ver! de installatie levert stroom, 3 juni feestelijke opening


Op 3 juni wordt het eerste zonnedak van de Katwijkse Energie Coöperatie feestelijk in gebruik genomen, U bent welkom bij de Atletiek Vereniging Rijnsoever we starten 19.00 tot 21.00. Adres: Olympiaweg 2 2221LB Katwijk.


Hier kunnen we fysiek kennismaken met elkaar en kennis nemen van de eerste energie die via dit dak teruggeleverd wordt aan het net.

U ontvangt hiervoor nog separaat een uitnodiging.

Tijdens de feestelijke opening is er ruimte om met elkaar de totstandkoming van het zonnedak door te nemen of anderszins met elkaar in gesprek te gaan.

Mede dankzij uw inzet hebben we dit met elkaar mogelijk gemaakt. De opbrengst van dit dak levert 200.000 kWh per jaar op, een hoeveelheid energie die gelijk staat aan het verbruik van een kleine 70 huishoudens.

In totaal hebben we 66 deelnemers die gezamenlijk 662 certificaten hebben gekocht, voor hun financiële deelname in het zonnedak ontvangen zij jaarlijks een vergoeding voor de opgewekte energie.


De installatie van het zonnedak is uitgevoerd door Expirion een bedrijf gespecialiseerd in zonne- opwek installaties en gevestigd in Hillegom. De directie voering over de installatie is gedaan door EE-Care uit Teylingen. De realisatie is mede mogelijk gemaakt door de bereidwillige medewerking van gemeente Katwijk.

Bij het realiseren van dit eerste project in Katwijk hebben we goed kunnen samenwerken met Zon op Teylingen, de energie coöperatie in Teylingen en Energie Samen. Energie samen is de landelijke koepel organisatie voor energie coöperaties. Voor de opgewekte energie hebben we een leveringscontract vastgelegd met Om- Energie. Deze bijzonder duurzame energie leverancier is ook onze partner voor de backoffice activiteiten die nodig zijn om een energie coöperatie goed te laten functioneren.
Maar dit alles was niet mogelijk geweest zonder het vertrouwen dat U onze leden van de coöperatie aan ons als bestuur hebt gegeven door in te schrijven op een aantal certificaten. We willen u hiervoor langs deze weg hartelijk bedanken.


Als bestuur zetten wij ons in voor u zodat we de beste condities kunnen garanderen voor het goed functioneren van de coöperatie. Op dit moment zijn we met 4 bestuursleden. Binnen het bestuur is er behoefte aan versterking op het gebied van de communicatie en de techniek. Iets voor U?

Stuur dan een mailtje naar Info@katwijkec.nl


We zien u graag op 3 Juni bij de officiële opening.
201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page